COELLO Ó CHOCOLATE
Ingredientes:
1 coello cortado en octavos
1 cebola
1 copiña de brandy
50 gr. de chocolate
Elaboración:
1._ Limpa e pica finamente a cebola e corta os tomates.
2._ Quenta o aceite nunha cazola e dora os anacos de coello, salpimentaos. Incorpora a cebola e os tomates e deixa sofreír.
3._ Engádelle o brandy e tapa. Deixa cocer a lume lento durante unha hora.
4._ Engade o chocolate fundido e continua cinco min. máis a cocción.
5._Sírvese ben quente.
6._ Pódese acompañar cun arroz en branco.
Observacións:
Aplicacións: 2º plato
Preparación: 10 min.
Cocción: 1h 10 min.
PAX.: 4 personas
Anotacións: É mellor utilizar chocolate negro, sen leite; os chamados “de cobertura” ou “para postres”. Para que o chocolate non adquira un sabor amargo hai que disolvelo ó baño maría cun pouco de auga ou caldo.
No hay comentarios:
Publicar un comentario