jueves, 4 de diciembre de 2008

RECEITA


Menú do Nadal

TARRINA DE SALMÓN

Ingredientes:
250 gr. de pescada
250 gr. de gambas peladas
100 gr. de salmón afumado
150gr. de nata líquida
30 gr. de manteiga
3 ovos
Zume de 2 limóns
Sucedáneo de caviar
Ceboliño picado
Pementa, aceite e sal.

Elaboración:
1.- Bate o zume dos limóns cunha culler de aceite, sal e pementa. Engade as gambas e deixas macerar uns 15 min.
2.- Bate os ovos coa nata e o ceboliño picado moi fino. Engade a pescada triturada, o salmón en cuadradiños e as gambas escurridas e sazona.
3.- Forra o interior e as paredes laterais do molde coas rebandas do salmón afumado, deixando sobresaír polas beiras.
4.- Baleirar no molde a mestura do pescado, cubrir a superficie con papel – aluminio e meter no forno uns 50 min.
5.- Retirar do forno, deixar arrefríar no frigorífico, desmoldar e decorar co caviar e o ceboliño picado.

PARRULO Á LARANXA

Ingredientes:
1 parrulo de 2 Kg.
2 vasos de zume de laranxa
1 vasiño de licor de laranxa (Cointreau ou Triple Sec)
100 gr. de manteiga
2 laranxas, cementa negra, aceite e sal.

Elaboración:
1. - Salpimentar o parrulo e fritilo en aceite a lume forte ata que se dore. Pasalo a unha bandexa e metelo ó forno 30 min. a 225º C.
2. - Mestura o zume e o licor de laranxa e regade con él o parrulo e deixar cocer 30 min. máis. Reserva o parrulo.
3. – Coar a salsa da cocción e engadila na bandexa de novo, deixala reducir pola metade e engadirlle a manteiga abrandada, engade as laranxas en rodaxas finas e deixar cocer 5 min.
4. – Pasar o parrulo a unha bandexa de servir, regalo coa salsa e adornar coas rodaxas de laranxa.

GALLETAS DO NADAL

Ingredientes:
450 gr. de fariña
100 gr. de azucre
15 cl. de nata
250 gr. de manteiga
1 ovo
50 gr. de azucre glass
Elaboración:
1. - Tamiza a fariña e mestura coa manteiga e o azucre.
2. - Engade o ovo batido e a nata e amasa ben.
3. - Extende a masa cun rolo ata quedar unha capa de 1 cm. de grosor.
4. – Co cortapastas ou moldes especiais facede as galletas dándolle distintas formas (estrelas, bonecos de neve, campas…)
5. – Unta unha bandexa do forno cunha pouca manteiga e pon as galletas, cocer ó forno 10– 15 min. ou ata que estén douradas e espolvorealle azucre glass.

No hay comentarios: