MENÚ DE REIS
AMEIXAS Á MARIÑEIRA
Ingredientes:
2 kg. de ameixas
2 cebolas grandes
3 dentes de allo
1 vaso de viño branco
perexil, pan relado e aceite de oliva.
Elaboración:
Lávanse ben as ameixas e póñense en abundante auga cun puñado de sal para que solten as areas, deixándose un par de horas e despois lávanse ben baixo a auga.
Nunca pota ponse o aceite e engádeselle a cebola picada ata que esté dourada; mentres pelamos os allos e majamolos nun morteiro con bastante perexil ata quedar moi desfeito.
Engadimos o majado a cebola dourada e deixamos dourar un pouco, entón engadimos as ameixas e tapamos a pota, deixando un par de minutos remexendo de cando en vez, regamos co viño branco e deixamos cocer 10 min; por último espolvoreamos con pan relado por enriba e movemos a pota para que ligue a salsa.
Rectificamos o sal (normalmente non lle fai falla pois xa teñen as ameixas)
FILETES DE LINGUADO EN SALSA DE BOLETOS
Ingredientes:
1 kg. de linguados
350 gr. de boletos (fungos)
1 cebola
¼ l. de fumet (caldo de peixe)
Viño branco, aceite de oliva, pementa, sal
Ensalada: leituga, tomate e cebola.
Elaboración:
Limpamos os linguados, quitándolle a cabeza e a pel e a espiña. Con éstes restos reservámolos e fileteamos o peixe.
Cos restos reservados poñémolos nunca pota con auga o lume e deixamos cocer, cando estea pasámolo polo colador. Así facemos o fumet.
Nunha tixola douramos a cebola e unha parte dos boletos (xa limpos e cortados en láminas) emgadimos o caldo e un pouco de viño, deixamos reducilo.
Pasamos a salsa pola batidora e despois colámola polo chino.
A parte nunha prancha ou tixola antiadherente cun pouco de aceite facemos os filetes de linguado.
Rehogamos os boletos que deixamos nunha tixola cun pouco aceite.
Nunha bandexa de sevir poñemos os filetes de linguado regados coa salsa de boletos, o seu carón os boletos rehogados.
Podemos acompañala cunha ensalada de leituga, tomate e cebola .
ROSCON DE REIS
Ingredientes:
1 kg. de fariña
225 gr. de manteiga
50 gr. de levadura
½ dl. de auga de azahar
5 ovos
225 gr. de azucre
1 copa de ron
Sal, leite, ralladura de limón e froita confitada
Elaboración:
Formar un volcán cun pouco de fariña e meter nel a levadura, amasalo facendo unha bola, deixar a bola en auga tempera ata que dobre o seu volume.
Prepara outro volcán co resto da fariña e engádelle o resto dos ingredientes menos a manteiga
Amasar ben e cando estea a bola de levadura xuntar as dúas masas e amasar ata que quede toda igual, agregar a manteiga derretida, pero non quente, seguir amasando ata que estea ben incorporada.
Poñer nunha estufa ou poñela nun sitio quente.
Amasar de novo e darlle forma de roscón.
Poñela de novo o quente.
Rectificar a forma e pintalo co ovo e poñerlle as froitas confitadas.
Meter ó forno a 175 º C.
No hay comentarios:
Publicar un comentario